BUREAU

Genen
In de Hollandse delta zijn op het snijvlak van land en water steden en havens ontstaan, dijken gebouwd en polders bemalen. De zee heeft ons gevormd: karaktervol en gedreven. Dat is onze onze cultuur, het zit in ons landschap, in onze gebouwen en in onze genen. Ontstaan uit de kracht van saamhorigheid en vertrouwen, gebouwd met inventiviteit en vastberadenheid.

Dappere iconische bouwwerken ontworpen vanuit een robuuste eenvoud. Bestand tegen de elementen als zee en wind gemaakt van basalt, riet en hout… sober maar van een tijdloze schoonheid. Dit zijn de bakens voor ons bureau, uit dit hout zijn wij gesneden. Wij zijn klaar voor nieuwe uitdagingen. Prachtige gebouwen ontwerpen om in te werken en in te leven.

Nieuwe Tijden
Mensen veranderen, we ontwikkelen ons als samenleving. Huisje boompje beestje is niet meer eenduidig. Kennis en technologische ontwikkelingen veranderen ons gedrag in wonen leren en werken. We beseffen ons dat er grenzen zijn aan het uitbuiten van de aarde. Klimaatverandering, ernstige vervuiling, roekeloze ontbossing en een zorgelijk gebrek aan grondstoffen dienen zich aan.

Daarentegen is er ook een enorme bewustwording gaande die een positieve vernieuwingsdrang aanwakkert. De energietransitie en de circulaire economie ontwikkelen zich in rap tempo en gaan onze gebouwde omgeving veranderen. Gebouwen worden energieproducenten voor voor stroom, verwarming en koeling. Materialen worden circulair en onderhoudsarm. Door flexibel indeelbare plattegronden worden gebouwen aanpasbaar voor toekomstig gebruik waardoor de levensduur enorm verlengt wordt. Steden en gebouwen worden groener en natuur-inclusief.

Op sociaal vlak wordt gezocht naar nieuwe woon, werk en leer omgevingen, steeds vaker op basis van delen en zorgen. Thuiswerken is door Corona normaal geworden. Er wordt gezocht naar nieuwe financieringsmethoden en ontwikkelstrategie.

Dit alles met doel om onszelf te verbeteren, uit respect voor de aarde en de generaties na ons!

Potenties 
Een ontwerp start met het openzetten van al je zintuigen om te ontdekken welke kansen er liggen voor een optimaal ontwerp. Wat vertelt de opdrachtgever over zijn plannen en wensen? Wat is de geschiedenis van de plek en wat biedt deze omgeving nu. Hoe verhouden zich de programmatische relaties en hoe komen deze optimaal tot hun recht. 

Er zijn vele aanleidingen om het gebouw vorm te geven maar enkele daarvan zullen het gebouw daadwerkelijk meerwaarde geven. Het is de kracht van ons bureau om de potenties van de opdracht bloot te leggen en deze toe te passen in het ontwerp! Ontwerpen is waarde toevoegen aan het gebouw!

Het grootste compliment is wanneer een gebouw in onze harten gesloten wordt als trotse identiteit van de gebruikers. Wanneer het in schoonheid en zeggingskracht bijdraagt aan de kwaliteit van het leven. Wanneer het geborgenheid biedt en je thuis laat voelen op de plek waar je woont, leert of werkt! Daar werken wij voor!

Samenwerken geeft draagvlak
Bouwen is samenwerken! Van de eerste pennenstreek op papier tot de oplevering zijn er vele mensen bij betrokken. Alle randvoorwaarden van programma, techniek, stedenbouw, certificeringen en vergunningen dienen afgestemd en uitgewerkt te worden tot er uiteindelijk een betekenisvol en waardevol gebouw ontstaat. 

Onze werkhouding is ‘open minded’, out of the box, met veel plezier, recht door zee en er altijd voor gaan; daar staan wij voor! We bouwen voor mensen en vooral met mensen.

Bio
Sjoerd Landman is nieuwsgierig naar wat mensen drijft, motiveert en wat hun werkelijke passie is. Zijn opleiding en werkervaringen maken hem een ‘buiten de gebaande paden architect’ met een oprechte interesse in mensen; integer en recht door zee. Een creatieve denker, conceptueel ontwikkeld en een gedreven, analytische en authentieke ontwerper met meer dan 30 jaar ervaring in architectuur, onderzoek en ontwikkeling in de breedst mogelijke zin van het woord. Rode draad is het omdenken,  behoeften in kaart brengen en duurzame verbindingen creëren.

Sjoerd Landman studeerde interieur en design aan de kunstacademie AKI in Enschede, Vervolgens studeerde hij architectuur aan de Academie van Bouwkunst (cum laude ’98). Zijn afstudeer ontwerp voor het ‘instituut voor Nederlandse eigentijdse geschiedenis (INEG) werd genomineerd voor de Archiprix.

Team Kennisexperts en BIM-modeleurs
LA heeft een flexibele schil van experts om zich heen zodat we per project de juiste mensen in kunnen zetten. Deze schil varieert van ontwerpers, tekenaars, 3D modelleurs en maquette-bouwers tot deskundigen in constructies, installaties, geluid en of milieuadviezen. Kennis toevoegen op maat!

Voor het uitwerken en bouwklaar maken van het ontwerp werken wij samen met gerenommeerde tekenbureau’s. Zij staan garant voor heldere BIM-tekeningen op ieder wenselijk niveau waar aannemers en gebouwbeheerders goed mee uit de voeten kunnen. Zij werken onder andere in Archicad of Revit.


You seek a traineeship in a small team? Working on various projects?
The nature of our projects is best explained by the keywords: living, working and learning. Our approach is to work as a team. So … we expect you to take part in the design process in a pro active way.
A real opportunity to broaden your skills across a wide range of projects.
You will be required to make technical drawings, work on detailing and prepare models.
We expect you to think and work independently.

Please apply by sending your resume and cover letter to: sjoerd@landmanarchitectuur.nl