PROJECTEN

IKC ‘de Kleine Kapitein’
We zien de gebouwde omgeving als een intrigerend geheel van allerlei gebouwen en openbare ruimte, die in een bepaalde tijdgeest en cultuur zijn ontstaan. Een gezamenlijk kunstwerk dat nooit af is en altijd weer verbeterd of veranderd wordt! Een plek die van grote invloed is op ons leven en ons welbevinden. 

Architectuur die een verrijking is voor de buurt, maar vooral voor de gebruikers; zorgvuldig ontworpen op alle schaalniveaus.

De dienst ‘Werk en Inkomen’ van de gemeente Amsterdam (DWI) heeft een nieuw frontoffice geopend voor daklozen en drugsverslaafden.

Naast een uitkering krijgen cliënten hier extra aandacht voor de verbetering van hun persoonlijke leefsituatie. Daklozen krijgen er een postadres.

Het ontwerp voor deze zelfbouwkavel woning op Zeeburgereiland is door Sjoerd Landman zelf ontwikkeld. Zijn bureau is gehuisvest op de begane grond. Daarboven ontvouwt zich over drie lagen een woning met een werkelijk magnifiek uitzicht over het Markermeer en de nabij gelegen ‘Oranje sluizen’.

Een ontwerp voor CROON Elektrotechniek gemaakt. Een nieuw interieur|verbouw plan voor hun bedrijfspand te Amsterdam Zuid.

De verschillende onderdelen die aangepakt moesten worden qua interieur en verbouw waren:
bedrijfskeuken en restaurant, lobby, foyer en de entreebalie.

Dit herenhuis op Zeeburgereiland aan het IJmeer, Amsterdam. Het betreft een 6 meter brede woning over 4 woonlagen.
De woning is functioneel ingedeeld en licht en zonnig.

De gevel bestaat uit robuuste leistenen, eikenhouten delen en aluminium ramen.

De gevels van dit herenhuis op Steigereiland zijn bekleed met een Zuid-Afrikaanse leisteen uitgevoerd in een (geschupte) Leuvense dekking welke zich doorzet in de dagkanten van de ramen. De aluminium kozijnen zijn ‘weg-‘ gedetailleerd. De plint is van gezoet Belgisch hardsteen.

In ons afwisselende klimaat kleurt de gevel van sprankelend zilvergrijs tot mysterieus antraciet.